25-05-2019 Vriendschappelijk toernooi in Loon op Zand

25-05-2019 Vriendschappelijk toernooi in Loon op Zand

Dit jaar werd in Loon op Zand het jaarlijks terugkerend vriendschappelijk toernooi gespeeld tussen de clubs ‘de Vier Winden’ uit Loon op Zand, ‘de Negen Poorten’ en ‘mahjongclub de Oase’ beide uit IJsselstein. Het was in een bovenzaal van een prachtig oud pand in het centrum van Loon op Zand.

En ja, als je van ver komt, kom je meestal te vroeg. Wij IJsselsteiners waren bijna allen (heel erg) op tijd. Gelukkig mochten we wel naar binnen en konden ons dus vroeg laten inschrijven.

Het is de gewoonte dat de bezoekende clubs iets speciaals mee nemen voor de gastvrouwen/heren. En zo kwam de Oase op het idee om een zelf gebakken Groene Cake mee te nemen. Dit omdat de oprichters van de club hun roots in Indonesië hebben.
De gastvrouw had als verrassing een Rotti Kuskus gebakken en ook meegenomen, zij kwam op dit idee omdat de roots van haar echtgenoot ook in Indonesië liggen. Hoe toevallig kan het zijn.

Na een gezellige ontvangst en verdeling van de plaatsen begonnen wij om 10.00 uur aan 5 tafels te spelen. De sfeer was overwegend ontspannen en gezellig. Wel was er her en der wat competitie onder de spelers waardoor de warmte in de zaal op liep.
Er zijn mooie spellen gemaakt maar soms ging er ook iets vreselijk mis door bijv. 2 x achter elkaar een dode hand. Het zullen de zenuwen zijn geweest.

Gelukkig gingen de IJsselsteiners niet met lege handen naar huis.
Marijke, lid van de Negen Poorten én van de Oase werd derde. Lineke (de Oase) werd gelukkig gemaakt met de poedelprijs.

We zullen er zeker de volgende keer weer bij zijn.

Marijke/Lineke